Inlocuirea vechilor ferestre VELUX


In cazul in care aveti o mansarda, ferestrele VELUX reprezinta o componenta importanta a acesteia, oferind lumina naturala si ventilatia necesare unui confort optim in camere (inlocuire ferestre de mansarda).

Daca aveti ferestre VELUX vechi si doriti sa sporiti confortul in mansarda, reducand in acelasi timp costurile de intretinere, inlocuirea ferestrelor vechi cu unele noi poate fi o decizie foarte buna. In acest articol, vom explora beneficiile inlocuirii ferestrelor VELUX vechi, cu modele noi si va vom oferi cateva sfaturi utile referitoare la procesul de inlocuire al acestora.

Beneficiile inlocuirii ferestrelor VELUX vechi:

1. Eficienta energetica imbunatatita: ferestrele VELUX din actuala generatie (numita generatia V22 ) sunt concepute pentru a oferi performante superioare in ceea ce priveste izolarea termica si fonica. Astfel, reduceti costurile de incalzire si racire ale casei dumneavoastra si veti crea un mediu mai confortabil, dar si mai eficient energetic.

2. Mai multa lumina naturala: noile ferestre VELUX sunt proiectate pentru a maximiza cantitatea de lumina naturala care ajunge in interiorul mansardei. Spre deosebire de ferestrele VELUX din vechea generatie, actualele ferestre au o suprafata vitrata mai mare (la aceeasi dimensiune de fereastra). De asemenea, datorita schimbarilor realizate in designul si constructia ferestrelor, noile modele VELUX permit o mai buna ventilare a camerelor de la mansarda.

3. Siguranta si confort: unele din noile modele VELUX sunt echipate cu geamuri de calitate superioara, care cresc confortul si siguranta in camerele de la mansarda.  Astfel, exista geamuri care au diverse tratamente (tratament special autocuratare, tratament special anti-roua, geam interior laminat, geam exterior intarit ), care au rolul de a imbunatatii confortul in mansarda. De asemenea, in functie de modelul ferestrei, geamul este echipat cu diferite pachete de sticla ceea ce duce la obtinerea performantelor in izolarea termica si izolarea fonica. Incepand cu anul trecut (2022 ), compania VELUX a inceput sa foloseasca pentru anumite modele de ferestre bagheta calda, acest lucru traducandu-se intr-o crestere a izolarii termice a ferestrelor.

Pasii pentru inlocuirea vechilor ferestre VELUX cu unele noi sunt:

1. Identificarea dimensiunii necesare.

In cazul in care aveti o fereastra VELUX a carei dimensiune va este suficienta (va ofera necesarul de lumina naturala si aer curat de care aveti nevoie), lucrurile sunt relativ simple. Trebuie doar sa deschideti fereastra si sa notati codul acesteia. In respectivul cod apar datele referitoare la dimensiunea ferestrei (atat lungimea cat si latimea ferestrei).

In cazul in care considerati ca vechile ferestre sunt prea mici si nu va ofera cantitatea de lumina necesara, puteti sa le inlocuiti cu unele mai mari. In acest caz, ar trebui sa aveti in vedere si eventualele lucrari suplimentare care pot aparea ca urmare a schimbarii dimensiunilor ferestrei ( juguiri, reparatii mai ample ale finisajelor mansardei etc. ).

2. Identificarea modelului potrivit pentru inlocuire ferestre de mansarda

Compania VELUX produce mai multe modele de ferestre de mansarda si este important sa alegeti un model care sa se potriveasca cat mai bine nevoilor dumneavoastra, actuale si viitoare. Spre exemplu, daca aveti o fereastra VELUX instalata la o camera cu umiditate ridicata (baie, bucatarie, loc de uscat rufele, o camera in care sunt mai multe plante sau acvarii etc. ), este important sa stiti faptul ca producatorul recomanda instalarea unor ferestre cu protectie din poliuretan (codul ferestrelor se termina cu litera „U” ), rezistente la umezeala.

De asemenea, daca aveti o fereastra VELUX instalata la o inaltime mai mare si va ganditi sa alegeti un model de fereastra cu maner la partea de jos, trebuie sa aveti in vedere faptul ca aceste tipuri de ferestre nu vor putea fi echipate niciodata cu motor electric si senzor de ploaie.

Avand in vedere multiplele optiuni pe care compania VELUX le pune la dispozitia clientilor sai, pentru a avea un randament maxim al investitiei, va sfatuim sa contactati un distribuitor autorizat, care sa va ofere consultanta de care aveti nevoie.

3. Identificarea accesoriilor potrivite.

Pentru instalarea corecta a unei ferestre de mansarda VELUX aveti nevoie, in afara de fereastra in sine, de o rama de etansare potrivita invelitorii dumneavoastra.

Aceste rame au rolul de a asigura etansarea ferestrei de mansarda in momentele in care ploua sau ninge. Rama de etansare preia apele meteorice din partile laterale si din partea superioara a ferestrei si le dreneaza in siguranta, pe invelitoare, in partea de jos a acesteia, asigurand in acest fel etanseitatea ferestrei de mansarda. Rama de etansare a ferestrei se alege in functie de tipul invelitorii (invelitoare ondulata, plata, tabla tip click), de panta acoperisului (panta mai mare de 15° sau panta cuprinsa intre 10° si 15°), in functie de dispunerea ferestrelor (ferestre simple sau combinatii de ferestre), de adancimea de montaj in structura acoperisului (rame pentru montaj normal sau rame pentru montaj in adancimea acoperisului).

In cazul in care doriti un montaj sigur si eficient din punct de vedere al izolatiei termice, recomandarea noastra este sa utilizati o rama de etansare completa, din seria 2000 (EDW 2000, EDS 2000, EDQ 2000, EDJ 2000, EDN 2000, EDT 2000 etc. ), aceste tipuri de rame contin si kit-ul de izolare termica BDX 2000 (include si folia hidroizolatoare BFX si jgheabul de drenaj).

In cazul in care aveti o combinatie de ferestre VELUX este bine sa stiti faptul ca nu exista rame de etansare din seria 2000 si ca va trebui sa achizitionati separat kit-urile BDX (atentie ca dimensiunea acestora sa fie aceeasi cu dimensiunea ferestrelor de mansarda).

4. Achizitionarea produselor necesare

Dupa ce ati stabilit exact produsele de care aveti nevoie, puteti apela la cel mai apropiat distribuitor VELUX din zona dumneavoastra sau puteti cauta aceste produse la magazinele online disponibile pe internet.

De obicei, datorita costurilor mai reduse de logistica si a volumelor mai mari de vanzari, preturile disponibile in magazinele online sunt mai mici decat in magazinele fizice care vand ferestre VELUX. De asemenea, un alt aspect despre care trebuie sa tineti cont este faptul ca multe magazine online ofera transport gratuit oriunde in tara pentru produsele comercializate, iar plata produselor se poate face ramburs la livrare. Nu trebuie sa va faceti griji privind transportul deoarece ferestrele VELUX sunt foarte bine ambalate si protejate.

5. Inlocuirea propriu-zisa

Cea mai simpla situatie este atunci cand avem o invelitoare ondulata (tigla de beton sau ceramica, tigla metalica, tabla cutata etc. ), care nu are probleme. In acest caz, se indeparteaza invelitoarea din jurul ferestrei, se scot piesele ramei de etansare ale ferestrei existente, dupa care se da jos actuala fereastra (aceasta este prinsa de structura invelitorii cu ajutorul unor coltare metalice). Dupa ce s-a dat jos fereastra, se curata zona de acoperis si se instaleaza noua fereastra, impreuna cu rama de etansare (bineinteles si ea tot noua ), dupa care se remonteaza invelitoarea. In cazul in care observati ca folia anticondens a acoperisului este deteriorata, aceasta se va inlocui pe zona ferestrelor de mansarda, inainte de instalarea noilor ferestre.

Situatiile mai complicate sunt atunci cand avem invelitori din tabla (faltuita sau click) sau sindrila bituminoasa. In aceste cazuri trebuie acordata o atentie sporita atat in momentul dezinstalarii invelitorii din jurul ferestrei de mansarda cat si la reimontarea acesteia. Mai ales in cazul invelitorilor mai vechi din tabla lisa, trebuie sa aveti in vedere ca in momentul in care desfaceti falturile, sa nu rupeti tabla. Daca in timp tabla nu a fost protejata corespunzator (grunduita si vopsita periodic), este posibil ca aceasta sa fie deteriorata si sa existe riscul de rupere in momentul indoirii.

De asemenea, trebuie sa aveti in vedere faptul ca in cazul invelitorilor din tabla dreapta (tabla faltuita sau tabla click ), este necesar sa aveti scule si unelte specifice lucrarilor de tinichigerie (foarfece, falturi, diverse tipuri de clesti etc. ), care sa va permita sa realizati o etansare corecta intre fereastra si rama acesteia.

Informatiile prezentate in acest articol sunt puse la dispozitie de Razvan Voicu, montator autorizat VELUX, cu experienta de peste 20 ani in domeniul acoperisurilor si al ferestrelor de mansarda. Mai multe informatii si oferte de pret pentru ferestre si acccesorii originale VELUX gasiti pe site-ul firmei Rav Construct Company SRL.

In cazul in care aveti nelamuriri privind ferestrele de mansarda si accesoriile VELUX, sau doriti oferte personalizate pentru inlocuirea vechilor ferestre de mansarda cu unele noi, asa cum ati vazut mai sus, puteti sa ne contactati la adresa de e-mail rav2810@gmail.com, la numarul de telefon 0726783263 sau lasa-ne un comentariu.


1 Comment on "Inlocuirea vechilor ferestre VELUX"

  1. Iti felicit initiativea de a renova vechile ferestre VELUX si nu in ultimul rand de a maximiza calitatea mediului de la mansarda prin inlocuirea ferestrelor vechi cu noi si performante. Sper ca sfaturile oferite sa te ajute sa faci alegerea potrivita pentru ferestrele VELUX si sa obtii rezultatele pe care le doresti.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*