Inlocuire mecanism vas WC


Timpul trece si uzurile apar cu sau fara voia noastra, ceea ce construim are o durata de viata limitata mai ales in zona instalatiilor sanitare. Au trecut 15 ani de la schimbarea vasului WC si putem spune ca produsele alese au rezistat foarte bine. Rezervorul din portelan este dotat cu un mecanism de golire a apei si un plutitor care umple rezervorul cu apa de cate ori se actioneaza mecanismul de golire. In cazul nostru a cedat mecanismul, mai exact sistemul pneumatic de actionare nu mai functiona.(Inlocuire mecanism rezervor WC)

Pentru desfacere se opreste apa de la robinetul de umplere, se desfileteaza racordul flexibil dintre robinet si vas, ridicam capacul rezervorului si vom desface cele doua suruburi de prindere pe vasul de toaleta. Cu rezervorul desfacut vom desface piulita de sub rezervor, piulita ce fixeaza mecanismul pe rezervor. Dupa cum se observa, mecanismul este imbatranit, tot plasticul este casant.

Inlocuire mecanism rezervor WC pas cu pas

Inlocuim butonul de actionare al mecanismului aflat pe capacul rezervorului. Acesta se monteaza usor prin introducere in locas si strangerea piulitei de plastic. Butonul este cu doua actionari, pentru golirea completa sau partiala a rezervorului.

Noul mecanism achizitionat din magazinul de bricolaj este prevazut cu cablu de inox si posibilitatea de reglare a volumelor de apa ce se golesc la actionarea butoanelor.

Introducem mecanismul de 2″ in gaura rezervorului, garnitura din cauciuc si infiletam piulita de strangere. Peste aceasta piulita asezam garnitura de etansare pe vasul de toaleta si putem sa fixam rezervorul.

Cum vechiul plutitor era cu tija, chiar daca este inca functional il vom schimba pentru ca noul mecanism nu este compatibil cu acesta, nu exista loc fizic in rezervor. Plutitorul are intrarea tot cu filet 3/8″ dar niplul este din bronz, un plus pentru ca va rezista mai bine fata de varianta cu niplu din plastic.

Atat mecanismul cat si plutitorul sunt montate pe rezervor, nu avem decat sa strangem rezervorul pe vasul de toaleta prin intermediul celor doua suruburi de 6mm. Racordam rezervorul la apa si putem face proba cu apa, regland nivelul pana la care se va umple rezervorul. Acest nivel trebuie sa fie pana la maxim 1 cm sub nivelul tubului rosu al mecanismului.

Clipsam butonul pe clema aflata pe capatul liber al cablului de actionare. Daca este nevoie ajustam volumele de apa din surubul de reglaj aflat pe macanism.

Putem capacul rervorului si putem considera lucrarea incheiata, tragem de cateva ori apa si ne asiguram ca totul functioneaza corect.

In functie de calitatea acestor componente ale rezervorului montajul poate fi reusit sau un chin. In general instructiunile pe care le gasim pe ambalaje atat de slab realizate incat va fi destul de dificil sa intelegem exact informatiile. In ciuda faptului ca este o operatiune simpla, ea poate ridica problema daca nu amplasam etansarile in pozitiile corecte. Mai mult, mecanismul si flotorul po avea defecte de etansare chiar din fabrica si uneori necesita schimbare in magazin, calitatea acestora fiind relativa. In mod normal operatiunea nu dureaza mai mult de 30 de minute daca nu aar probleme iar costul pachetului mecanism – plutitor pleaca de la minim 50 lei.

Asa am realizat lucrarea „Inlocuire mecanism rezervor WC”!


Be the first to comment on "Inlocuire mecanism vas WC"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*