Agenții imobiliare – Alege unul si bun

Alege unul și bun. De ce este bine să lucrezi cu un agent imobiliar, agentia imobiliara?


  Principalul motiv pentru care este recomandat să alegi un agent imobiliar este faptul că vei scăpa de griji. Tranzacțiile imobiliare nu sunt ușor de gestionat, iar dacă cel care cumpără nu este stăpân pe situație, riscă să cheltuiască mai mulți bani și să piardă mai mult timp. Persoanele specializate în acest domeniu vor ști mai bine să aleagă ofertele ideale pentru a le prezenta cumpărătorului.

   În această ordine de idei, un agent imobiliar profesionist înseamnă economie de bani și de timp, atunci când ești în goană după un apartament de vanzare Sibiu. În plus, lucrând cu un broker nu va trebui să aveți bătăi de cap cu birocrația și predarea documentelor necesare tranzacției.

    Cum alegem agentul imobiliar potrivit?

 Este foarte important ca agentul imobiliar (agentia imobiliara) să fie bine ales, dar și mai important este colaborarea cu unul singur. A apela la mai mulți agenți imobiliari este ca și cum ați merge la zece doctori cu aceeași problemă. În schimb, dacă apelezi doar le serviciul unuia, ai șanse mai mari să închei rapid o tranzacție de succes.

 Încă de la prima discuție cu agentul imobiliar acesta va ști care sunt așteptările tale atunci când cauți un apartament de vânzare, va ști care este bugetul tău și disponibilitatea pentru vizionare, astfel că te va contacta doar atunci când are cele mai potrivite oferte pentru tine. Colaborarea cu mai mulți agenți în același timp NU garantează finalizarea mai rapidă a tranzacției imobiliare.

  Indiferent dacă ai un apartament de vânzare în Sibiu sau ești de partea celor care își caută o locuință, o colaborare profesionistă cu un agent imobiliar presupune exclusivitate. Dacă discuți în paralel cu mai mulți, nu poți avea prea multe așteptări de la serviciile lor. Ei sunt mai mulți, dar tu ești singur, astfel că nu vei avea timp fizic și nici răbdare să discuți de zece ori același lucru, cu persoane diferite. În plus, atunci când ai prea multe variante, dificultatea de a alege este considerabil mai mare, iar timpul pierdut din pricina tranzacției imobiliare se dublează.

     Care sunt atuurile unui agent imobiliar bun?

    Un agent imobiliar profesionist îți poate oferi imediat o situație pentru piața de imobiliare Sibiu, spre exemplu și va ști să analizeze în funcție de preț, poziționare etc. o gamă largă de oferte pentru a-ți prezenta proprietățile care se potrivesc cel mai bine cerințelor tale. Pe de altă parte, dacă ai o proprietate de vânzare, acesta va stabili un preț corect pentru imobilul tău.

    În plus, specialiștii ne recomandă să alegem un agent imobiliar care lucrează full time. Colaborând cu o persoană care practică acest job doar câteva zile pe săptămână riști să pierzi numeroase oportunități care apar pe piața de imobiliare. Zilnic se semnează închiderea a zeci de tranzacții imobiliare, sibienii se mută în casă nouă, astfel că e posibil ca locuința pe care ai văzut-o la un moment dat, dar nu ai fost sigur în privința ei, să nu mai fie valabilă o zi mai târziu.

   De asemenea, este bine să alegi un agent imobiliar cu experiență pe piață. Vrei să realizezi tranzacția imobiliară cât mai repede, astfel că este bine să colaborezi cu o persoană care știe ce face, care știe cum să gestioneze problemele întâmpinate pe parcurs și care are bune tehnici de negociere.

   Nu în ultimul rând, alege un agent imobiliar plăcut și de încredere. O tranzacție imobiliară implică o relație de afaceri, astfel că este bine să te simți confortabil în prezența colaboratorului tău. O persoană care te ascultă cu atenție și înțelege perfect nevoile tale este cea mai potrivită. În plus, pe lângă consilierea imobiliară (agentia imobiliara), un agent bun facilitează demersurile și păstrează o legătură bună cu notarii, arhitecții și specialiștii în cadastru sau în avocatură.


Be the first to comment on "Agenții imobiliare – Alege unul si bun"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*