Decorare sticla


Am ajuns si in zona mestesugareasca sau undeva pe langa aceasta. Incercam sa decoram cateva sticle pentru a le umple cu ceva bauturi facute in casa. Dat fiind ca prin comert nu sunt prea multe optiuni sau daca gasim cate ceva, preturile sunt putin cam mari, vom bricola singurei. Achizitionam cateva sticle din comert la 1 leu bucata, dopuri din pluta, snur tricolor cu diferite grosimi, diverse tipuri de sfoara (atat ca material, grosime si culoare), cateva tubulete de super glue si trecem la treaba. In prima faza am gasit sfoara din bumbac alba, un gri-albastru mai ciudat si canepa, ulterior am mai gasit una verde si una violeta.

Incepem decorarea primei sticle, totul se rezuma la infasurarea acestor sfori, cat mai strans. Pentru fixarea capetelor utilizam cateva picaturi de super glue. Bentita tricolora o pozitionam dupa cum ni se pare potrivit.

Infasuram sfoara si pe gatul sticlelor, fie drept, fie inclinat, combinand doua tipuri de sfoara sau nu.

Bentita tricolora o fixam tot cu super glue, fie la mijloc, fie longitudinal, totul la libera alegere si placere personala.


Si uite asa, cu rabdare si timp de 30 minute la fiecare sticla, reusim sa decoram primele 6 sticle din totalul de 10 achizitionate. Imaginatia trebuie pusa la contributie si fiecare isi poate crea modelul dorit, nu este important sa avem super finisare, rusticul sau mestesugul nu insemna perfectiunea formei neaparat.

La final vom umple fiecare sticlele cu visinata, afinata si murata, dupa cum am fost harnici in vara si am pregatit bauturile. Daca nu avem cu ce sa le umplem, le vom folosi pe post de decor.


Be the first to comment on "Decorare sticla"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*