Echipamente de protecție, esențiale pentru lucrul în construcții
Munca în medii industriale sau în construcții este considerată în general, una dintre cele mai solicitante ocupații. Stresul fizic și expunerea la riscuri ocupaționale este constantă, iar accidentările pot apărea la tot pasul. De aceea, imaginea muncitorului este de obicei asociată cu echipamentul de protecție. Fie că este vorba de lucrări relativ ușoare de amenajări interioare, ori de munca pe șantier, echipamentul de protecție nu trebuie să lipsească din dotarea unui muncitor responsabil.
Ce includ aceste echipamente de protecție?
1. Casca de protecție
Realizată din polietilenă de înaltă densitate, casca de protecție este gândită pentru o siguranță crescută la impact. Diferite modele pot include sloturi pentru accesorii, elemente reflectorizante, sau o rezistență electrică crescută. Fiind ultima barieră de protecție împotriva obiectelor în cădere, casca trebuie întreținută și inspectată periodic, pentru a detecta eventuale defecte sau crăpături. Pentru activitățile casnice cu risc redus de accidentare, șapca de protecție cu calotă din HDPE oferă un minim de protecție al capului, păstrând totuși un aspect casual.
2.Îmbrăcăminte de protecție
Îmbrăcămintea de protecție pentru lucrul în construcții trebuie să fie atât rezistentă, cât și confortabilă la purtarea pe perioade îndelungate. Realizată de obicei din tercot durabil, fiecare imbracaminte de protectie (echipamente de protectie) este gândită să reziste la uzură; pentru un plus de rezistență, îmbrăcămintea de protecție poate dispune de întărituri plasate în genunchi, șezut, și alte zone expuse la abraziune. Nu în ultimul rând, buzunarele multiple și găicile pentru scule dau un plus de funcționalitate.
3.Încălțăminte de protecție
Pentru o siguranță optimă la lucru, echipamentul trebuie să includă neapărat și o pereche trainică de incaltaminte de protectie. Fie că vorbim despre bocanci de protectie, pantofi sau chiar sandale, încălțămintea de protecție oferă o durabilitate crescută, în comparație cu încălțămintea de zi cu zi. Bombeul de protecție oferă o rezistență crescută la impact, fiind realizat din oțel, aluminiu sau materiale compozite. În funcție de scopul pentru care este croită, încălțămintea de protecție poate fi dotată cu talpă rezistentă la contactul cu hidrocarburi, uleiuri, acizi, și cu o aderență crescută pe suprafețe alunecoase.
4.Mănușile de protecție
Pentru munca în construcții sau amenajări, nici mănușile nu trebuie lăsate deoparte. Rezistența la abraziune, împungere sau tăiere sunt calitățile pe care le căutăm la o pereche de mănuși de protecție. Deși clasica piele de porc sau de bovină este o alegere bună, mănușile tricotate din fibre sintetice și imersate în latex, nitril sau poliuretan pot oferi o protecție superioară și o dexteritate sporită.
Pentru aplicații de risc crescut, echipamentele de protecție (echipamente de protectie) trebuie să includă măsuri adecvate de siguranță precum măștile respiratorii, antifoanele sau ochelarii de protecție, în funcție de activitatea prestată. Bineînțeles, instruirea adecvată este esențială pentru a finaliza lucrarea în condiții optime de siguranță.
Be the first to comment on "Echipamentele de protecție"