Tratarea lemnului – Deposib


De ce să alegi produsele pentru tratarea lemnului de la Deposib?


Domeniul construcțiilor, ca și alte domenii, se află într-o continuă schimbare, astfel încât să satisfacă cerințele utilizatorilor în ceea ce privește confortul și siguranța. În ciuda lansării pe piață a unor materiale compozite inovative de construcții, destul de mulți beneficiari preferă materialele naturale în detrimentul acestora. Lemnul este unul dintre cele mai utilizate materiale de construcție, iar o dovadă în plus în acest sens o constituie multitudinea de construcții din lemn, care încă stau în picioare, ca mărturie a trecerii lor prin timp.

România este fără doar și poate una dintre țările cu cele mai multe locașe de cult, unele dintre ele având scrijelite adevărate file de istorie pe zidurile vechi și încercate de vreme. Din acest motiv este necesar ca tehnologiile moderne de protecție și restaurare să aibă aplicabilitate chiar și în această direcție, a restaurărilor și a protejării bisericilor, folosind în acest sens materiale de calitate care să le sporească durabilitatea. Cazul bisericilor din lemn este unul particular, deoarece acestea ridică anumite probleme la nivelul structurii de rezistență. Lemnul este un material natural, durabil și estetic, însă necesită elemente de protecție care să îi conserve caracteristicile de rezistență și care să îl protejeze de carii de lemn, principala problemă care conduce la scăderea capacității portante a structurilor din lemn. Din acest motiv bisericile din lemn necesită deseori aplicarea de tratamente antimucegai, aplicarea de bait pentru lemn sau de lac pentru lemn și mai ales soluții de calitate de ignifugare lemn, cum ar fi tratamentul pentru lemn de la Bochemit Forte Profi.

Am menționat tratamentul Bochemit Forte Profi pentru lemn, deoarece compania distribuitoare în România a acestor produse de tratare a lemnului, Deposib Expert, este parte a unei acțiuni complexe de reabilitare a bisericilor din lemn din România. Biserica de lemn de la Breb, Maramureș, a fost reabilitată folosind produsele comercializate de către firma Deposib Expert, care a participat ca sponsor, alături de sprijinul foarte important al Prințului Charles de Wales, implicat de asemenea în acest proiect, dar și într-o multitudine de proiecte similare, în zona Transilvaniei.

Biserica de lemn de la Breb, reprezintă una dintre lucrările de reabilitare de mare anvergură, deoarece deși structura de lemn a bisericii era vizibil afectată, ea a reușit să fie salvată grație produselor profesionale Bochemit, speciale pentru acest tip de lucrări, precum soluțiile pentru ignifugare lemn sau solutii anticarii lemn, dar și tratamentele preventive, ce pot fi aplicate încă din faza de construcție, sau în timpul reabilitărilor, dacă se constată că lemnul are nevoie de protecție, fără însă a fi afectat de probleme ce i-ar putea pune în pericol integritatea.

Deposib Expert este o companie cu o vastă activitate și experiență, specializată pe comercializarea de produse profesionale pentru clădiri, cu accente însă pe partea de produse destinate lemnului: lac pentru lemn, soluții de ignifugare lemn, bait lemn, solutii antimucegai sau soluții anticarii de lemn.

Bisericile de lemn sunt importante, deoarece ele fac parte din patrimoniul nostru național și faptul că există soluții de reabilitare a acestora reprezintă un mare plus. La fel de important este și faptul că produsele speciale de tratare a lemnului Bochemit pot fi utilizate pentru orice lucrare ce vizează tratarea lemnului și facem referire aici la construcții civile de tipul cabanelor sau al caselor de vacanță din lemn. Toate aceste lucrări pot fi protejate cu ajutorul produselor distribuite de către firma Deposib, astfel încât siguranța și confortul utilizatorilor să fie asigurate.


Be the first to comment on "Tratarea lemnului – Deposib"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*