Modificare tevi cupru calorifer


Coloana de incalzire din bucatarie este realizata din tevi de cupru de 15 mm. Odata cu renovarea bucatariei, ca urmare a izolarii peretelui exterior a fost necesar sa modificam racordurile caloriferului – tevile de tur si retur, pentru a face loc sistemului de izolatie ce are ogrosime totala de circa 6 cm. Pentru aceasta am apelat la serviciile unui amic (contracost evident) si am purces la modificarea instalatiei.

Primul pas a fost taiere tevilor actuale cu ajutorul unui flex.

S-a pozitionat caloriferul pentru a stabili cu exactitate lungimile noilor tevi de legatura la coloana.

Debitarea tevilor de noi de cupru se realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv cu placuta vidia. Se roteste de cateva ori dispozitivul, stangandu-l usor si taierea este gata.

Avem nevoie de cateva accesorii, o perie de sarma utilizata pentru pregatirea suprafetelor interioare ale pieselor ce se lipesc.

Pentru suprafetele exterioare se utilizeaza bureti abrazivi.

Dupa curatarea pieselor ce vor fi lipite este necesara aplicarea unui strat de pasta decopanta, colegul utiliza pasta Rothenberger.

Cu ajutorul pensulei de pe capacul tubului se aplica pasta decapanta pe piesele ce se vor lipi.

Pentru lipirea efectiva avem nevoie de o lampa cu gaz si aliaj pentru lipire.

Cu ajutorul lampii cu gaz incalzim zonele unde va executa lipirea , adaugam putin aliaj si avem grija sa fie aplicat corect.

 Dupa lipire se raceste zona cu o carpa umeda pentru a nu apara vreo fisura in lipitura in cazul in care s-ar raci normal. Modificarea tevilor de racordare a caloriferului este gata, toata operatiunea a durat circa 30 minute.


2 Comments on "Modificare tevi cupru calorifer"

  1. „Dupa lipire se racesta zona cu o crpa umeda pentru a nu apara vreo fisura in lipitura in cazul in care s-ar raci normal”
    Eu stiam ca este tocmai invers ! Poate mai sunt si alte pareri

    • NEGULESCU CORNELIU | 31 ianuarie 2015 at 12:42 | Răspunde

      Racirea fortata nu e recomandata in general ! Poate autorul sa justifice modul acesta (mai exotic) de racire ?

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Renovare bucatarie

Leave a comment

Your email address will not be published.


*