Suport perdea dus


Pentru zona de dus realizata dintr-o simpla cadita, fie ca este una rectangulara, pe semirotund sau alta forma, ca are sau nu doua parti asezate pe perete, din considerente de protectie la stropire avem nevoie sa inchidem celelalte zone. In functie de modul de asezare al caditei de dus, exista doua variante principale de inchidere a acestor  zone, fie instalam panouri de protectie realizate din plastic sau sticla securizata, fie montam o perdea de dus. Aceasta din urma are nevoie de un suport fixat in partea superioara, pe tavan si/sau pe peretii adiacenti.

Pe piata gasim diferite produse, mai calitative sau mai putin calitative, de la plasticele ordinare pana la variante din aluminiu, unele fixe, altele reglabile.  Exista si alta varianta de a realiza un suport pentru perdeaua de dus si evident ca aceasta este cea in care vom mesteri singuri sau cu putin ajutor exterior (ce poate tine de dotarea cu sculele necesare).

Dupa alegerea formei necesare pentru suport, nu avem decat sa identificam un material accesibil, care sa intruneasca conditiile de rezistenta mecanica, rezistenta la mediul umed din zona dusului si sa se incadreze in designul amenajarii.  In cazul nostru avem un suport realizat din teava PPR (polipropilena), culoarea alba. Cele doua imagini nu spun in sine mai nimic, vedem un teu, doua coturi, tronsoane drepte de PPR, o clema de fixare.

Cu putina indemanare si spirit practic, debitand teava si realizand asamblarile „sudate” cu fitingurile potrivire, ajungem sa intregim ansamblul suportului pentru cadita de dus. Dupa cum se vede, pentru fixarea suportului pe tavan si pereti s-au utilizat 4 bride din plastic prinde cu dibluri universale.

Odata asamblat si montat pe pozitie suportul, nu avem decat sa fixam perdeaua de dus cu ajutorul inelelor. Suportul este gata, perdeaua montata … ramane doar sa va urez dus placut sau cum doriti voi !


Be the first to comment on "Suport perdea dus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*