Reconditionare tigla beton


Una dintre probleme invelitorilor din tigla, fie ca este din beton, ceramica sau alte materiale, este degradarea aspectului si acoperirea suprafetei cu particule de praf ce se strang in timp si creeaza adevarate depozite solide. In functie de orientarea acoperisului fata de punctele cardinale, sunt situatii cand este dezvoltata o adevarata „gradina” pe acoperis, gasim muschi, iar de aici pana la incoltirea semintelor purtate de vant nu este cale lunga.  Indiferent ca tigla noastra este naturala (fara vopsea), vopsita doar in masa de material sau si la suprafata, aceasta necesita o intretinere minima in conformitate cu specificul locatiei si particularitatile acoperisului.

Avem doua exemple legate de intretinerea si reconditionarea tiglei din beton. In prima este vorba de o anexa ce se afla sub umbra copacilor si dupa cum se vede, pe suprafata tiglei din beton s-a dezvoltat o vegetatie serioasa iar sedimentele s-au strans in cantitati destul de importante. Toate acestea au facut ca suprafata tiglei sa fie afectata, aspectul este unul neplacut.

Sa vedem care sunt pasii pentru reconditionarea unei invelitori din tigla de beton!

Pentru inceput vom indeparta toate depozitele de pamant si muschii de pe invelitoare. Suprafata astfel decopertata se va curata cu ajutorul apei sub presiune. In foto avem cele doua situatii, suprafata curatata mecanic (dreapta) si apoi spalata cu apa sub presiune (stanga).

Dupa curatarea tiglei este posibila vopsirea directa a suprafetei sau aplicarea prealabila a unei solutii antimucegai. Solutia antimucegai prelungeste durata de viata a suprafetei reconditionate, in medie cu circa 2-3 ani conform recomandarilor producatorului.

Vopseaua utilizata este una speciala, o vopsea pe baza de apa. Modalitatea de aplicare este relativ simpla, dupa curatarea si pregatirea suprafetei tiglei, este necesara aplicarea a doua (2) straturi de vopsea utilizand pistolul de vopsit cu aer comprimat. Consumul de vopsea se situeaza la circa 30 – 40 grame/tigla si este disponibila in variantele mata, semi-lucioasa si lucioasa. Este posibila si aplicarea prin pensulare insa in acest caz consumul de vopsea poate creste iar calitatea lucrarii poate avea de suferit. Vopseaua se dilueaza la fata locului pentru a ajunge la o vascozitate optima, utilizand apa.

Indiferent ca tigla din beton este naturala (fara pic de vopsea), vopsita doar in masa sau vopsita in masa si la suprafata, este posibila vopsirea ulterioara.

Un alt caz in care s-a reinprospatat tigla veche din beton, de aceasta data este vorba de o tigla doar colorata in masa.

  


8 Comments on "Reconditionare tigla beton"

  1. sunt interesata de servici! imi puteti trimite datele dumneavoastra pe mail!

  2. Reconditionati si tigla ceramica?

    • Solutia se poate aplica inclusiv pe tigla ceramica. Transmiteti informatii despre invelitoare, insotite de foto, la datele de contact – valabil pentru zona Oltenia.

  3. Pentru renovarea unui acoperis din tigla ceramica va recomandam vopseaua pentru tigla ceramica Dac Hydro, produsa de Rust Oleum. Durata de viata pentru aceasta vopsea este de peste zece ani.

  4. Pt tigla de beton ce vopsea recomandați?

  5. Va salut,ptr: MEDIAS.Jud.SIBIU,m ar interesa reconditionare acoperis cu tigla beton.

  6. Au aparut acum niste masinarii mici care spala tigla cu un fel de abur. Recomandati asa ceva?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*