Rama pentru oglinda


La sugestia unui cititor al blogului si cu ajutorul dumnealui, va prezint o idee de realizarea unei rame pentru oglinda de zi cu zi, utila mai ales doamnelor si domnisoarelor. Este o rama ceva mai greu de realizat si necesita prelucrari mai dificile insa cei pasionati pot lasa libera imaginatia si transpira putin.

Pentru realizarea ramei avem nevoie de urmatoarele materiale:

3 bare de fier forjat amprentat la 1,5 m ;

2 ornamente din fier forjat;

2 modele mici fier forjat

2 modele mari fier forjat

400 g electrod subtire

1 bucata panza flex

200 g vopsea alba si neagra

100 g adeziv Mamut

aprox 2 metri patrati oglinda

Dupa achizitia materialelor vom realiza debitarea barelor la dimensiunile necesare si le vom suda, de aceasta data s-a ales o forma mai revolutionara … dreptunghiulara. Modelele din fier forjat le amplasam dupa preferinta.  Dupa sudarea elementelor se bate zgura si se curata cu flexul. Intreg cadrul realizat se slefuieste usor cu smirghel apoi se sterge cu  diluant si se vopseste dupa preferinta.


Pentru vopsire se poate utiliza varianta clasica cu pensula sau daca spatiul va permite, se va utiliza vopsea la spray. In acest caz s-a vopsit cu pensula.

Oglinda se fixeaza  in perete cu dibluri, avand in prealabil executate gaurile de prindere pe rama din fier forjat. Exista si alte variante de fixare mascate insa nu ne-am obosit de aceasta data, preferand varianta mai putin moderna.

La final, montam oglinda in spatiul unui hol sau unei camere. De aceasta data va fi amplasata in camera renovata, amenajare ce va fi prezentata intr-un articol separat.

Autor:  Ciprian Grancea


Be the first to comment on "Rama pentru oglinda"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*