Profil trecere parchet


Odata cu termoizolarea pardoselii din balcon, in sistemul cu polistiren extrudat, s-a ridicat nivelul acesteia si m-am confruntat cu o noua provocare, acoperirea zonei de trecere intre cele doua suprafete acoperite cu parchet laminat (profil prag).

Ei bine, izoland pardoseala balconului cu polistiren extrudat cu grosimea de 3 cm la care s-a adaugat parchetul si folia aferenta, am ajuns la o diferenta de nivel de circa 3 – 3,2 cm fata de nivelul parchetului din camera, asa cum se observa in foto.

Diferenta de nivel de circa 3 cm creeaza probleme reale deoarece nu se gasesc profile de trecere care sa acopere o astfel de cota, majoritatea merg pana undeva in jur de 15 mm. Chiar daca pe diverse pagini de prezentare de pe internet gasim si cateva profile pentru diferente de nivel  mai mari, in magazine acestea lipsesc cu desavarsire. Tragem concluzia ca profilele clasice, cum ar fi cel din foto, nu se pot utiliza. Ma vad nevoit sa gasesc o solutie de mascare si pornim pe calea „improvizatiei”.

Nu trece mult si descoperim o solutie care pare sa fie ceea ce cautam. In primul rand descoperim un profil de treapta pentru parchet (profil prag). Acesta are o forma ce ne va fi utila, va imbraca capatul parchetul din balcon si va ramane o aripa in partea verticala ce acopera partial polistirenul extrudat. De mentionat ca dimensiunea interioara a formei „U” orizontale este de circa 8,8 mm ceea ce il face utilizabil doar pentru parchetul laminat de 8mm. Pana aici este in regula dar nu suficient pentru ca partea inferioara a pragului a ramas descoperita. S-a taiat aripioara verticala a profilului, cea din spate, pentru a permite introducerea completa pe pozitie. In foto avem varianta de profil de alama, noi am mers pe aluminiu.

Pentru partea inferioara am gasit un profil din aluminiu cu latura de 15 mm (sunt si dimensiuni mai mari) pe care l-am debitat la lungimea necesara si il vom imperechea cu profilul anterior, astfel incat sa se prelungeasca aripa din fata pana la nivelul parchetului din camera. Nu am lipit profilele intre ele deoarece pardoselile din parchet laminat sunt flotante si la pasire se misca in plan vertical, acest lucru va permite preluarea micilor miscari ale pardoselilor.

Solutia poate fi inteleasa mai usor analizand schita urmatoare.

 Introducem cele doua profile in zona cu pricina si uite ca am reusit sa realizam un profil de trecere pentru micul prag.

Aceasta a fost mica solutie de realizare a unui prag de trecere intre doua suprafete din parchet laminat de 8 mm, cu o diferenta de nivel de circa 3 cm. Eu zic ca a iesit foarte bine iar solutia este la indemana fiecaruia, cu efort minim.


Be the first to comment on "Profil trecere parchet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*