Masina tuns iarba


Odata cu venirea primaverii incepe activitatea in gradina sau curtea fiecaruia dintre noi. Sunt multe lucrari de realizat dupa cum este marimea spatiului din curte, toate plantele au nevoie de ingrijire si pregatire pentru noul an de vegetatie. Pomii fructiferi necesita taiere, stropirea cu insecticid si fungicid, varuirea tulpinei, trandafirii trebuie taiati, plantam rasadurile de legume, curatam resturile vegetale ce pot sa mai existe in curte, plantam flori de primavara sau arbusti/arbori ornamentali. Este o perioada de plina activitate ce include obligatoriu si taierea gazonului sau ierbii.

Cresterea temperaturii si umezeala de peste iarna plus ploile de primavara favorizeaza cresterea rapida a covorului de iarba din curte. O prima tundere este obligatorie pentru ca iarba poate creste mai mult decat este normal. Indiferent ca este gazon sau iarba, tunderea asigura un aspect frumos in curte.

Exista mai multe posibilitati pentru tunderea ierbii, putem folosi o masina de tuns manuala, una electrica, una cu motor termic sau chiar un trimmer. Exista variante la alegere pentru fiecare si putem alege un produs dedicat sau chiar mai multe, dupa cum avem nevoie sa intretinem spatiul verde. Spun acest lucru pentru ca in ciuda faptului ca putem tunde iarba cu un trimmer, o masina de tuns este o alegere recomandata si intodeauna dupa ce utilizam masina de tuns iarba vom avea nevoie si de un trimmer, pentru zonele mai greu accesibile, pe langa plante, gard sau diferite alte amenajari din curte.

Ca sa incepem cu excluderea produselor, o masina de tuns iarba termica nu o vad utila pentru cei care au curti mai mici de 1000 mp. Cu trimmerul poti tunde iarba insa poate fi o problema de anduranta, efortul si timpul mare necesare pentru a tunde 500mp, experimentat personal la minim 10 ore, ne descurajeaza. Se mai adauga si necesitatea de a strange iarba cu grebla ce poate necesita inca o persoana sau mari timpul de lucrudaca nu avem ajutor. Masina de tuns manuala este optiune buna, perfecta pentru spatii mici si cand dorim sa facem putina miscare, cele 5 cutite fiind puse in miscare prin miscarea rotilor.

Optiunea principala pe care o recomand este masina de tuns iarba, electrica. Avem o gama foarte bogata de produse din care sa alegem unul potrivit bugetului si mai ales necesitatilor din propria curte. Functia principala de taiere este asigurata de toate masinile de tuns iarba, diferentele fiind date de caractetisticile de taiere (latime de taiere, inaltime de taiere – tipuri de raglaj), capacitate sac colector, functie de maruntire, optiuni de reglaj etc.

Masina de tuns iarba pentru utilizare redusa

De aceasta data vreau sa va prezint un produs Skil, marca ce imi este foarte cunoscuta si pe care o apreciez, poate fi considerata o marca a pasionatilor de bricolaj – DIY si nu numai. Am avut posibilitatea sa utilizez diverse scule de la aceasta firma, unele mai bune, altele mai putin bune insa ultimele produse pe care le-am folosit sunt foarte practice si focalizate pe acele aspecte ce conteaza la o unealta, fara excese de accesorizare inutila.

Fiind nevoit sa renunt la tunderea cu trimmerul, este cazul sa testam si o masina de tuns iarba pentru ca curtea are deja din ce in ce mai multa verdeata si aceasta creste mai des. Alegem masina de tuns iarba Skil 0713AA pe care o primim foarte repede de la furnizor. Ambalata frumos in cutie, o desfacem si asamblam rapid sacul colector compus din doua jumatati si manerul ce are doua pozitii fixe. Masina de tuns iarba Skil 0713 AA face parte din categoria UNELTE DE GRADINA, „Urban Series“, dedicate gradinilor medii.

Lățimea de tuns a masinii este de 33 cm. Reglarea inaltimii de tundere se poate face in trei trepte fixe, de 20, 40 și 60 mm, prin fixarea celor doua axe (fata si spate) pe pozitia care ne este necesara, fara vreo scula sau unealta. Cutitul rotativ este metalic, actionat de un motor puternic de 1300W. Greutatea este mica, circa 9,5 kg si poate fi manevrata foarte usor, se deplaseaza usor – poate fi impinsa doar cu o singura mana. Zgomotul este decent, mi se pare foarte silentioasa, mai silentioasa ca un trimmer.

Vorba multa nu ajuta, sa tundem cei 700 mp cu iarba mai deasa sau mai rara, cu buruieni sau alte balarii. Punem masina de tuns iarba la treaba, un amestec de iarba si ceva buruieni cu inaltime de maxim 15-20cm poate fi taiata dintr-o singura trecere, masina fiind reglata la inaltimea de taiere de 4cm

Prima impresie este foarte buna, deja se umple primul sac cu iarba taiata si putem constat acest lucru ca urmare a resturilor ce raman in urma. Desfacem sacul colector prin simpla ridicare si contatam ca este plin ochi. Il golim in roaba si il reatasam la masina, trecem peste iarba ramasa dupa ce s-a umplut sacul colector ce are o capacitate de 30 litri si aceasta va fi colectata. 

Utilizarea mașinii de tuns iarba Skil 0713 este rapidă și confortabilă. Mânerul din spumă moale oferă confortul optim și controlul lucrării, iar construcția ușoară, cu mânere mari pe partea superioară a corpului asigură transportul simplu. Maneta de pornire este prevazuta cu un buton mare pentru deblocare, ceea ce inseamna usurinta in pornire si siguranta la pornirea accidentala. Dupa 2 ore de treaba terminam cei 700 mp si pot spune ca aceasta masina este simpla, practica si eficienta.

Fiind o unealta „Urban Series“ beneficiază de soluţia „Easy Storage“, ceea ce înseamnă că după terminarea lucrului, acestea se pot depozita foarte convenabil, necesitând un spaţiu minim. Această maşină de tuns iarba este prevăzută cu un picior de sprijin reprezentat de piesa rosie din fata ce permite depozitarea în poziție verticală, lângă perete. Este o masina de tuns iarba simpla si eficienta, usor de utilizat si care face fata cu brio oricarei curti de dimensiuni medii.

Inainte de a vedea o recapitulare a caracteristicilor masinii de tuns iarba Skil 0713 tineti cont de cateva recomadari:

 • alaternati directia de taiere a ierbii de la o tundere la alta;
 •  taiati iarba cand nu este umeda, de preferat la pranz;
 • nu taiati prea scurt iarba daca este o perioada secetoasa;
 • purtati echipamentul de protectie (incaltaminte, pantaloni lungi si eventual ochelari de protectie);
 • cutitul pot fi atat de ascutit;
 • nu atingeti cutitul masinii atunci cand se afla in functiune sau daca masina este sub tensiune

Caracteristici Skil 0713 AA

 • Motor puternic de 1300 W acţionat de curea
 • Construcție „Easy Storage“: picior de sprijin pentru așezarea sprijinită de perete și mâner pliabil pentru poziționarea verticală
 • Lăţime mare de tuns de 33 cm
 • Mâner cu soft grip pentru o priză mai bună şi confort sporit în timpul manevrării
 • Reglaj simplu al înălțimii de tăiere prin două axe volante (fără scule adiționale)
 • Coş colector mare, de 30 litri, pentru lucru continuu
 • Mâner mare, ergonomic, şi uşor pentru transport convenabil
 • Funcţie integrată de frânare cu oprire rapidă
 • Lamă de tăiere cu protecţie împotriva ruginii
 • Dispozitivul de reţinere a cablului pentru prevenirea avarierii cablului sau a uneltei

 

2 Comments on "Masina tuns iarba"

 1. Salutare!
  Daca se rupe cureaua unde se gaseste sa o cumparam?

 2. Pana acum am utilizat un jeg de Texas https://www.allexpress.ro/masina-de-tuns-iarba/masina-de-tuns-iarba-texas-lme-1100.html care ba taia ba nu taia, de arata gazonul meu ca cel de pe arena nationala dupa un meci Romania-Danemarca. intentionez sa-mi iau si eu o meserie din asta, parca nici nu as da banii pe o Husq.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*