Gradina de iarna-Wintergarden


Decizia de a trece de la o locuinta situata intr-un bloc vechi sau chiar nou, la o casa este un pas important si are o justificare solida in cultura si mentalitatea noastra. A locui la casa aduce un plus de verdeata si liniste, ofera acel spatiu unde ne putem relaxa in voie in propria curte, in livada sau in gradina cu legume.

Este aproape imposibil sa nu te poti relaxa in propria curte si in mod obligatoriu, fiecare dintre cei care au ajuns sa locuiasca la casa au amenajat o terasa, un foisor, un loc unde sa isi petreaca tipul liber, sa savureze o cafea sau un pahar de vin. Pe timp de vara acest loc este utilizat pentru a ne adaposti de vremea caniculara, din aceasta cauza este foarte important ca el sa fie construit pentru a asigura umbra si racoarea. Pentru a realiza un loc cat mai ferit de razele soarelui va trebui sa apelam la tehnici potrivite, sa utilizam un pachet de masuri ce fac parte din tehnica umbririi.

Fiind sezonul rece nu ne preocupa foarte tare pentru posibilitatea de umbrire a teraselor sau altor spatii, in schimb va trebui sa avem de rezolvat alte probleme. Discutam in aceasta perioada a sezonului rece de posibilitatea de a extinde gradul de utilizare a terasei. Prezenta ploilor sau zapezii, stratului de gheata, gerului si viscolului, toate sunt fenomene de care pot transforma terasa noastra intr-un patinoar sau in depozite de zapada si gheata.

Multi dintre noi ne gandim la ce si cum se poate face? Sigur, iti imaginezi o terasa cu o temperatura de cel putin 18°C, acolo unde poti admira frumusetea iernii la o cafea, un pahar de vin fiert.

O terasa poate fi amenajata astfel incat sa fie utilizata tot timpul anului si poate oferi confortul necesar. In plus, putem extinde locuinta cu acest spatiu al terasei ce pana acum ar fi fost utilizat doar sezonier. Putem realiza aceste lucruri fie cu forte proprii, fie apeland la solutii de bricolaj sau putem apela la solutii profesionale, avantajoase pentru ca ofera o rezistenta solida, o calitate superioara si mai ales durabilitate, oferind maximul de confort.

Gradina de iarna – spatiul tau pentru pentru relaxare si evenimente de familie

In spiritul a ceea ce am discutat mai sus, avem optiunea de a amenaja terasa ca o gradina de iarna ce va completa casa cu un spatiu minunat pentru petrecerea timpului liber sau pentru a primi musafiri.

Recomandarea profesionistilor de la Master Prod se bazeaza pe o experienta bogata (peste 20 ani de experienta si mii de clienti multumiti) in realizarea acestor tipuri de proiecte, avand in portofoliu produse si solutii tehnice adaptate construirii sau transformarii spatiilor exterioare in gradini de iarna. Acestea pot fi constructii independente (foisoare, cupole) sau terase existente (verande). Structura de rezistenta a inchiderii presupune utilizarea unor profile din aluminiu si acoperire cu sticla. In functie de particularitatile amenajarii, pot fi folosite sortimente cu sau fara bariera termica iar panourile de inchidere a peretilor – inchiderile laterale se pot realiza in variante fixe sau cu panouri culisante din sticla.

Panouri culisante din sticla

Panourile culisante din sticla sunt utilizate cu succes pentru inchiderea teraselor, balcoanelor sau compartimentarile interioare. Ele vor permite utilizarea multipla a spatiului, asigurand transformarea spatiul in orice moment dintr-unul deschis, intr-unul inchis sau semideschis si invers.

Intre panourile din sticla sunt utilizate garnituri magnetice ceea ce nu va afectata vizibilitatea sau estetica peretelui din sticla. Totodata, sistemele de glisare sunt adaptate caracteristicilor spatiului, astfel incat strangerea panourilor din sticla la marginea peretelui ales sa se faca paralel sau perpendicular cu directia de culisare.

Inchiderile de terase sau balcoane cu panouri culisante din sticla de la Master Prod iti protejeaza interiorul de vant, praf, ploaie sau ninsoare. La alegerea produselor vei beneficia de servicii de consultata si asistenta tehnica. Garantia produselor si lucrarilor poate fi cuprinsa intre 1 si 5 ani.

Produsele din gama Wintergarden de la Master Prod aduc natura in confortul din interior.

Chiar daca denumirea gradina de iarna pot sa ne duca cu gandul ca sunt potrivite pentru sezonul rece, prin utilizarea unor elemente adaptate se pot obtine solutii cu utilizare pe intreaga perioada a anului si mai ales in perioadele extreme, iarna geroasa si vara torida. Inchiderile utilizate de Master Prod se fac cu geamuri termoizolante care ofera protectia termica, protectie solara si difuzie a luminii. Vara sunteti protejaţi de caldura, iar in timpul iernii sunteti feriti de frig.

Durabilitate cu tamplaria din aluminiu

Produsele de tamplarie din aluminiu de la Master Prod indeplinesc cerintele de design si calitate, fiind sistemele cu cea mai mare durata de viata, sistem de tamplarie complexe si ce permit realizarea unor suprafete arhitecturale variate. Gama de produse cu tamplarie din aluminiu de la Master Prod include vitraje cu suprafete mari, fatade de tip perete-cortina, sere sau cupole din sticlă.

Sunt disponibile solutii pentru realizare de pereti-cortina cu deschidere culisanta (ideale pentru spatiile limitate), armonica (ideale pentru divizarea / compartimentarea spatiilor mari, birouri, showroom-uri, restaurante etc.), batante, oscilante sau combinate. Pentru solutiile dedicate gradinilor de iarna, serelor se folosesc profile cu bariera termica din poliamida (multicamerale), dar si fara bariera termică (unicamerale).


Be the first to comment on "Gradina de iarna-Wintergarden"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*