Reparare dozator detergent


De ceva vreme suportul pe care sta dozatorul din sticla (dozator sapun), utilizat pentru detergentul de vase de la bucatarie, s-a dezlipit. Nu era deranjant insa se tot misca si mai cade uneori cand nu suntem atenti, plus ca se strange apa in acesta. Avem dispozitia necesara pentru a repara suportul si trecem la actiune, nu ne trebuiesc decat 5 minute pentru operatiune. Asadar, luam dozatorul, ii curatam suportul de apa si eventuala mizerie stransa apoi stergem si fundul dozatorului.

Cele doua parti ce se vor lipi sunt curate si uscate, luam pistolul de lipit la cald si il incalzim. Acest pistol utilizeaza batoane de silicon cu diametrul de maxim 12mm, varianta pe care o am este una de tip hobby, o gasim la un pret de 20 lei. Isi face treaba foarte bine si este foarte util pentru diverse lipituri rapide intre obiecte din diverse materiale: plastice, papetarie, textile, lemn, flori uscate, sticla etc., acolo unde este necesara o fixarea fara solicitari mecanice puternice.

Odata incalzit pistolul, apasam pe buton si siliconul topit incepe sa curga usor. Aplicam silicon pe intregul perimetru de asezare al dozatorului.

Imediat, cat siliconul este cald, asezam dozatorul (dozator sapun) peste suport si presam usor. In cateva secunde siliconul se intareste si ansamblul este ca si nou.

Sa va urez lipituri placute ! Una peste alta, micul pistol pentru lipirea la cald cu baton din silicon este extrem de util pentru diverse lucruri, fie ca reparati ceva pentru casa, pentru o activitate de creatie sau alte aplicatii  pe care le faceti, este foarte util si va recomand sa il aveti in casa. Gasiti in comertul de profil, in magazinele de bricolaj sau la papetarie diferite batoane din silicon, albe, transparente dar si colorate.

Nu uitati totusi ca aceste lipituri nu au o rezistenta foarte mare si se pot deface in timp. Avantajul este ca se pot reface usor aceste lipituri, fara complicatii.


Be the first to comment on "Reparare dozator detergent"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*