Debaraua, un alt sifonier


O mica poveste legata de realizarea unui mic sifonier sau amenajarea unui spatiu cunoscut cu ceva vreme in urma sub denumirea de „debara”  (dimensiuni inchidere 1300 x 2500 m).

Trebuind amenajata aceasta mica zona a respectivului apartament, un mic spatiu rezultat dupa demolarea fostei debarale, am pus mana pe un creion, m-am inarmat cu rabdare si am incercat sa scot la capat lucrarea.  Initial am incercat o comanda de mobilier pe dimensiunile spatiului, am dat cateva mailuri la firme de profil dar pretul oferit a fost exagerat, cifre de ordinul 1500 lei nu erau avantajoase.

Depasind momentul ofertelor, inarmat din cap pana in picioare cu tupeu si incredere in propriile forte,  am decis sa  construiesc eu intregul ansamblu – un ansamblu din PAL de 18 mm cu usi glisante montate pe sistemul PKM 80.

Primul pas a fost identificarea unui furnizor pentru partea de PAL, debitarea si cantuirea elementelor.

Odata ajuns acasa am taiat fosta  sufrageria,  model „Ileana”, productie 1973 apoi am facut  din ea rafturile interioare iar peretii au fost decorati cu tapet. Partea inferioara va fi amenajata pentru depozitarea pe polite iar partea superioara pentru umerase.

Ansamblarea a fost destula de facila, sistemul de glisare fiind usor de montat de oricine are putina pricepere si ii place sa mestereasca. Calitatea ansamblului si a siliconului din roti ma face destul de bucuros de alegere , vom vedea cum se comporta in timp.

Dupa montarea sistemului de glisare a usilor ansamblul capata dimensiunea finala, nu a fost prea greu daca vrei. Vor fi necesare mici reglaje pentru sistemul de culisare, dupa montarea usilor pe pozitie.

La sfarsit de lucrare nu pot decat sa constat ca am economisit circa 250 de euro cu micul meu proiect, asta intr-o varianta aproximativ identica cu ceea ce doream sa realizez cu respectivele firme.

Autor: amenajare debara Ciprian Grancea


1 Comment on "Debaraua, un alt sifonier"

  1. Felicitari! O combinatie utila si placuta. Buna ideea cu folosirea mobilei vechi. Sper sa incurajeze cat mai multa lume in executarea mobilierului din pal. Este foarte usor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*