Aspirator piscina


Piscina a devenit un loc de relaxare prezent in multe din curtile celor care au reusit sa-si construiasca o casuta, mai mici sau mai mari, ofera un loc de refugiu in zilele de canicula si sunt o metoda de revigorare dupa o zi de agitatie urbana. Dincolo de placerea de a petrece una sau mai multe ore pe marginea apei, piscina necesita o intretinere destul de atenta si deloc ieftina. Sunt necesare diferite substante si un minim de echipamente de filtrare si conditionare a apei pentru a nu afecta sanatatea utilizatorilor iar calitatea apei sa fie cat mai buna. In afara acestor substante sunt necesare si operatiuni de curatare a suspensiilor mari ce pot ajunge in piscina, purtate de vant. Pentru indepartarea acestor impuritati (praf, frunze, pietricele etc.) este necesara aspirarea, fie cu ajutorul unui aspirator automat, fie cu unul manual. Cea mai comoda varianta presupune cumpararea unui dispozitiv special din comertul de profil, evident la costuri mai mari sau mai mici, in functie de pretentiile si necesitatile fiecarui detinator de piscina.

Mai exista si persoane care nu au o piscina foarte mare sau care sunt impatimiti de lucrul facut  de mana lor, pentru acestia prezentam o varianta de aspirator pentru piscina, realizat din elemente accesibile si cu un cost rezonabil.

Pentru inceput trebuie sa cumparam sau sa gasim prin curte o pompa submersibila, indiferent ca este pentru ape curate sau pentru ape murdare. Cautam o bucata de material cu o rezistenta suficienta pentru a prelua greutatea pompei si sa nu fie foarte flexibil. In cazul nostru gasim o bucata de material de la un skimmer vechi pentru piscina, realizat din polipropilena.

Se desface capacul din zona de aspiratie al pompei pentru eliminarea celor trei picioare ce nu permite apropierea de placa de fixare. Verificam asezare pompei si a suportului din polipropilena apoi ne pregatim de fixarea efectiva.

 Pe spatele placii de baza din polipropilena montam rolele ce vor asigura deplasarea usoara a intregului ansamblu aspirator, le-am recuperat de la un carucior dar gasiti de cumparat si in magazinele de bricolaj sau cu accesorii de mobilier. Se definitiveaza fixarea placii pe care am montat pompa, prinderea o facem cu pop-nituri.

Pentru strangerea mai usoara a sedimentelor si perierea fundului piscinei vom monta pe partea inferioara cateva perii. Avem o perie veche pentru curatarea piscinei care va fi demontata, scoatem periile si decupam suportul de fixare a manerului.

Suportul de agatare a manerului aspiratorului, ce ne va ajuta sa il conducem pe intreaga suprafata a piscinei, se lipeste cu un adeziv epoxy apoi conectam furca manerului.

Fixam cele 5 perii mici pe un suport separat utilizand adezivul Ceresit FT101 si pregatim inca doua perii mai mari ce vor avea rol de curatarea mai eficienta a mizeriei depuse pe fundul piscinei.

Suportul cu cele 5 perii este fixat pe partea inferioara a placii ansamblului alaturi de periile mari, conectam manerul, intindem cablul de alimentare al pompei si fixam furtunul de evacuare a apei cu impuritati.


In acest moment aspiratorul nostru pentru piscina este gata de proba, avem piscina cu depuneri serioase si incepem procesul de aspirare. La o prima proba se dovedeste ca acesta are eficienta scontata, dupa cum se vede si in fotografii.

Ca durata de lucru, pentru piscina in cauza ce are o suprafata de 24 mp s-a lucrat timp de 10 minute. Doua imbunatatiri constatate dupa cele cateva utilizari:

    – se poate reduce golul frontal astfel incat zona de aspiratie sa fie ceva mai mic, crescand eficienta aspirarii;

    – pentru o stabilitate mai mare sau reducerea efortului se pot adaug cateva greutati pe placa ansamblului.

Costurile totale au fost de 250 lei, din care 140 lei pompa.

Cred ca poza finala cu piscina curatara este suficient de sugestiva, ramane doar sa va doresc balaceala placuta!


1 Comment on "Aspirator piscina"

  1. Fain, simplu si eficient. Cand te gandesti ca un robot pentru curatat piscina este pe undeva la 5000 lei merita sa investesti doar 250 lei. Am sa-mi confectionez si eu o scula asemanatoare deoarece pompa piscinei, la care se racordeaza peria de curatare, nu are puterea sa curete eficient piscina.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*