Amprentare si antichizare


O tehnologia (antichizare) diferita de tehnica de realizare a betonului amprentat este oglindita de imaginile primite de la un cititor al blogului. In acest moment nu am informatii detaliate despre procedeul de realizare, pas cu pas, insa speram sa descoperim impreuna.

Patina este realizata utilizand culoare pentru fiecare piatra, asa cum se doreste a fi modelul. Este posibila astfel realizarea unor texturi deosebite. Vopselele utilizate in aceste aplicatii sunt pe baza de ceara  iar antilipirea se realizeaza cu decofrol lichid.

Pregatirea bazei pentru decoratiune este similara cu oricare alta lucrare clasica, amorsa si apoi aplicarea stratului de mortar care urmeaza a fi amprentat. Este un mortar special, nu poti folosi mortar obisnuit din cauza fisurilor si a rezistentei slabe. Contine rasini, cuart, fibre si uneori oxizi. Este de preferat sa fie alb deoarece influenteaza cat mai putinculoarea  finisajului. Ca mod de lucru, se da o textura in functie de model apoi se taie rosturile. Dupa uscarea mortarului fiecare element si toate rosturile se vopsesc cu o vopsea pe baza de ceara, iar daca clientul doreste se poate aplica in final un lac pe baza de rasina.  Totul se face in functie de imaginatia si dorinta clientului, cu sfaturi din partea executantului obtinand o lucrare aproape unicat.

Va las sa admirati fotografiile (antichizare) puse la dispozitie de Mircea Ghent si de indata ce voi avea informatii noi, vom completa articolul.


1 Comment on "Amprentare si antichizare"

  1. Imi place bucataria, interesanta ideea cu piatra aplicata

Leave a comment

Your email address will not be published.


*