Amortizor mobilier

In general construim, amenajam dar dupa ce toate aceste lucrări se finalizeaza, va urma o perioada de utilizare şi la un interval nedefinit de timp (speram fiecare să fie cat mai mare) intretinerea sau reparatiile sunt absolut obligatorii (amortizor mobila). Indiferent ca este o lucrare de constructii, un corp de mobilier sau un aparat electrocasnic, durata de viata a fiecaruia este limitata si depinde atat de calitatea materialelor cat si de conditiile de montare si exploatare.

De aceasta data, dupa circa 6 ani de utilizare, avem nevoie sa schimbam amortizoarele de la usile mobilierului (amortizor mobila). Este o operatiune ce poate fi facuta de orice persoana si nu necesita decat existenta piesei de schimb si o scula pentru demontare-montare.

Asadar, amortizoarele existente au inceput sa nu mai ridice suficient de ferm si la inaltimea necesara usile mobilierului. La o privire atenta se observa ca uleiul interior s-a scurs pe tija si capatul amortizorului, probabil un element favorizant a fost si montarea in pozitie inversa ce a permis scurgerea usoara a uleiului pe langa tija amortizorului.                                      

Amortizoarele sunt de mai multe tipuri, au o anume forta inscriptionata pe ele, de exemplu 60 kN, 80kN, 100kN. Un amortizor prea puternic va arunca usa, altul prea mic nu va face fata. Incazul de fata utilizam amortizoare de 80kN. O simpla cautare in magazinele de bricolaj ne-a indicat unpret de 18 lei pe bucata, la prima vedere pare cam costisitor si asa va ramane. Avand la indemana un magazin specializat in feronerie de mobilier si accesorii, gasim acelasi tip de amortizor la pretul de 5 lei, ceea ce este mult mai normal si firesc.                                      

Demontare amortizor mobila

    Sa inlocuim amortizoarele defecte. Primul pas este extragerea clemelor din capetele amortizorului existent. Cu  un cleste cu cioc prindem capatul clemei si o tragem in exterior,peste capatul amortizorului, peste locasul ce o tine fixata.

 Odata scoase cele doua cleme, tinem de usa si indepartam prin tragere in lateral amortizorul. Avem grija sa nu ne cada usa in cap. Pentru montarea noilor amortizoare nu va fi nevoie decat de o simpla apasare in fiecare capat, pentru a clipsa pe suportii metalici fixati pe corp. Odată clipsat amortizorul, operatiunea de inlocuire este finalizata, facem proba inchiderii si deschiderii.


Be the first to comment on "Amortizor mobilier"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*