Amenajarea unei camere


Din seria articolelor puse la dispozitie de Ciprian, va prezint amenanajarea unei camere (amenajare dormitor). Punctul de plecare al amenajarii nu a fost definit de la bun inceput, totul a fost dezvoltat pe parcursul celor 3 luni in care s-a realizat micul proiect.

Situatia initiala avea o imagine destul de comuna, nimic demn, mobilierul vechi de zeci de ani, zugraveala veche, cum spunea cineva, „toate-s vechi …”

Camera respectiva este prevazuta cu acces catre balcon si cum lipsa spatiului se simte in aproape orice locuinta, am hotarat sa elimin usa si fereastra de acces catre acest spatiu apoi sa inchid balconul cu tamplarie termoizolanta si sa il inglobez in spatiul camerei.

Dupa demolarea partial a parapetului de sub fereastra au urmat lucrarile de izolare a suprafetelor ce comunica cu exteriorul. Fara astfel de masuri lucrarea va fi un esec total pentru ca pierderile de energie vor fi imense iar sistemul de incalzire nu va face fata,prin urmare ne vom confrunta cu probleme legate de condens si mucegai in tot spatiul balconului, lucru nedorit. Pentru inchiderea balconului, este recomandata o tamplarie din PVC superioara, de exemplu profil PVC cu 5 camere si geam termoizolant cu trei foi de sticla.

Dupa repararea tuturor suprafetelor si pregatirea  pentru aplicarea finisajelor am hotarat ca pe pereti sa lipesc tapet, acesta din simplul motiv ca este un finisaj relativ ieftin, il pot aplica singur si se poate intretine mai usor, nu in ultimul rand  a contat si impactului vizual pe care il are. Parchetul si mobilierul au fost alese in culori inchise iar tapetul de un rosu destul de apasator insa, trecand peste efectul psihologic ce poate fi dezastros dintr-un anumit punct de vedere, eu am o senzatie senzatia de cald si ma impac bine cu acest design putin mai ciudat.

In cateva cuvinte si fotografii, aceasta este mica poveste despre amenajarea camerei lui Ciprian (amenajare dormitor), simplu si provocator as spune.

Autor:  Ciprian Grancea


1 Comment on "Amenajarea unei camere"

  1. Pentru cititorul care a intrebat despre tapet, acesta a fost achizitionat din Mr.Bricolaj.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*