Adeziv multifunctional


Un nou produs nou in gama Ceresit, adeziv multifunctional CM77 – Ultraflex, pe baza de silan modificat. Este un produs gata preparat, utilizat pentru aplicari flexibile ale placajelor ceramice si ale altor placaje, pe suporturi dificile.

CARACTERISTICI

 • durata de viata mare, aderenta maxima
 • lipire flexibila permanenta
 • nu necesita amorsare pe majoritatea suprafetelor suport
 • gata de utilizare
 • adeziv multifunctional pentru aplicarea tuturor tipurilor de materiale
 • timp de intarire ajustabil
 • rezistent la actiuni ale substantelor chimice
 • fara solvent si fara apa
 • fonoizolant pana la 10 dB

DOMENII DE UTILIZARE

Adezivul se poate utilizat la montarea placilor ceramice, pentru lipirea dalelor de marmura, pietrei naturale, clincherului si pentru placile de PAL si OSB. De asemenea, poate fi utilizat pentru lipirea elementelor structurale, a elementelor prefabricate, sectiunilor si profilelor. Este utilizabil in aplicatii interioare si exterioare.

Nu necesita amorsare asuprafetei in prealabil, pentru lipiri pe suprafete de metal, lemn, beton, tencuieli pe baza de ciment, sape pe baza de ciment, placi din fibrociment, placi de PAL, OSB, placaje ceramice existente si placaje din piatra artificiala pe pardoseli incalzite. Este utilizabil si pe beton sau sape proaspete.

In acest ultim caz este necesara amorsarea suprafetei cu Ceresit CF 87, inainte de aplicarea adezivului. Ceresit CM 77 este recomandat pentru zone cu expunere la substante chimice, in spatii permanent umede cum ar fi spalatorii auto, centre spa, bucatarii comerciale, berarii, silozuri, curatatorii, grajduri, bazine de inot si laboratoare.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA

Suprafetele trebuie sa fie compacte, cu capacitate portanta, curate, uscate si fara substante ce ar putea impiedica aderenta. Suprafetele trebuie sa fie perfect plane, fara denivelari iar golurile trebuie umplute cu minim 12 ore inainte de aplicarea adezivului. Planeitatea suprafetei are un impact foarte mare asupra consumului de adeziv, fiind un adeziv gata preparat si cu un pret semnificativ, stratul suport plan va reduce consumul de material.

MOD DE APLICARE adeziv multifunctional

Aplicarea produsului se face utilizand metoda “in pat subtire”. Pulverizati stratul de adeziv cu cantitati mici de apa, pentru a accelera procesul de intarire, dar sa nu balteasca. Daca lucrul este intrerupt pentru un timp mai indelungat, inchideti galeata.

Cand se aplica placaje ceramice care vor fi utilizate in conditii dificile, de exemplu in centre spa, bazine de inot, sau spatii tehnice este necesar sa se etanseze toata suprafata cu hidroizolatie. In zonele de muchii, colturi si rosturi de dilatatie inglobati banda de etansare si mansetele speciale pentru colturi si strapungeri.

Excesul de adeziv in stare proaspata poate fi indepartat cu servetele speciale Tangit. A nu se utiliza apa pentru curatare. Dupa intarire adezivul poate fi indepartat numai mecanic.

Imediat dupa utilizare, curatati uneltele cu o carpa uscata, daca este necesar si cu putin ulei. Servetelele speciale Tangit pot fi utilizate si pentru curatarea uneltelor de lucru. Rosturile pot fi chituite dupa 24 ore.

RECOMANDARI

Ceresit CM 77 este un adeziv pe baza de silan al carui proces de intarire are loc in contact cu apa, din acest motiv nu este posibila curatarea uneltelor si a suprafetelor cu apa. Reziduurile de adeziv pot fi indepartate cu alcool, ulei sau diluant de vopsea.

Indepartati pelicula intarita de adeziv care s-ar putea forma in ambalaj din cauza depozitarii necorespunzatoare. Nu o mixati impreuna cu restul de adeziv.

DEPOZITARE

 • Ca majoritatea materialelor de constructii, se pastreaza timp de maxim 12 luni in ambalajul este bine inchis in spatii racoroase si uscate. Dupa utilizare se inchide foarte bine galeata.

AMBALARE

 • Galeti de plastic de 8 kg.

CONSUM

 • Consumul de adeziv este corelat cu marimea dintilor mistriei: 3,4kg/mp pentru dinti de 8mm, 3kg/mp pentru dinti de 6mm, 1,4kg/mp pentru dinti de 4mm si 1,3kg/mp pentru dinti de 3mm.

PRET Informativ

 • circa 350 lei galeata de 8kg.

Be the first to comment on "Adeziv multifunctional"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*