Greseli in constructii


Acest articol isi propune sa prezinte diversele greseli din domeniu, atat de ordin tehnic cat si estetic.

Articolul va fi actualizat periodic si poate fi completat cu orice fel de exemplu pe care il puteti transmite chiar dumneavoastra. Asadar, daca aveti un astfel de exemplu astept un mail cu poza respectiva insotita de o scurta descriere si aceasta va fi postata in cadrul articolului.

Sa incepem prezentarea primelor exemple si tineti minte: NU FACETI CA EI !

Placare trepte metalice cu gresie

Montare unitate exterioara AC, direct pe hidroizolatie

Circuite de energie electrica trase prin tubulatura de canalizare, probabil de echipe profesioniste si pe bani grei!

Zidarie stilul „smuls”, stalpi turnati dupa ureche, goluri intre stalpi si zidarie etc.

Geam termoizolant la care a aparut condensul intre cele doua foi de geam

Tencuiala decorativa aplicata pe un gard, probabil pe o suprafata neaderenta si fara amorsare prealabila

Doza pentru zidarie montata pe un perete din gipscarton

Placare cu gipscarton pe o suprafata exterioara, expusa intemperiilor

Membrana aplicata incorect pe o fundatie din piatra

Aceeasi fundatie din piatra, de aceasta data cu goluri de „aerisire”, armata si tencuiata 

Placare cu faianta pe gipscarton, cazuta dupa 9 zile

Legaturi instalatie electrica – simulare doza derivatie

Astreala pe o terasa, folia cu micropeforatii sub scandura

Placare cu polistiren, pozitionare incorecta placi izolatie , abateri planeitate 

Glaf din PVC montat pe o suprafata suport mai putin plana, rezultatul = cuib de pasarele

Placi de faianta lipite pe gipscarton, aliniere „perfecta”

Port-prosop fixat din 6 incercari

Grinda si stalp din beton armat in structura de rezistena (in subsol)

Termoizolatie cazuta de pe tavanul unei terase (deshisa)

Parazapezi montate necorespunzator, prindere deficitara la nivelul stratului suport, au fost smulse de zapada ce a alunecat pe invelitoare odata cu incalzirea vremii

Burlan din tabla incorporat in termoizolatie in anul 2012. Ar fi putut adauga inca o placa de polistiren dincolo de colt, spre rostul dintre blocuri, coltul fiind un punct slab al constructiei.

Pazie si sageac cu polistiren extrudat, placat pe OSB subtire

20160702_080740

Actualizam permanent articolul cu greselile descoperite in jurul nostru …


 

Vizualizari:31052

15 Comments on "Greseli in constructii"

 1. Popovici Nicu?or | 17 martie 2017 at 22:23 | Răspunde

  Îmi cer scuze dar aș dori să mă lămuriți cu un detaliu: terasele au tavan?
  În DEX scrie: TERASĂ, -E, subst. fem. – Construcție deschisă, anexă a unei clădiri, așezată la nivelul parterului, al unui etaj sau pe acoperiș (servind ca loc de odihnă sau agrement).
  Vă mulțumesc anticipat!

  • De unde nedumerirea? Probabil o fi vreo legatura cu un fel de solutie de umbrire pe acea terasa, sa spunem o terasa acoperita? Daca ne spui si contextul, poate intelegem impreuna unde este greseala si la cine.

 2. Eu as vrea un sageac din polistiren. polistirenul as vrea sa vina si in fata si dedesubt (acolo unde in mod normal s-ar pune lambriuri de lemn) Problema mea este ca nimeni nu imi poate spune cum se monteaza. Ma puteti ajuta va rog? Multumesc.

  • Nu montarea este o problema ci aranjarea straturilor necesare pentru a putea avea o pozitionare corecta a jgheaburilor cu sistemele aferente, asezarea pe zona de sageac a unui substrat suficient de solid pentru a putea placa cu polistiren etc. Nu stiu de ce doriti astfel de solutii care sunt mai greu de aplicat si necesita efort suplimentar (timp si migaleala). In ultima foto vedeti o astfel de solutie, dar realizata efectiv destul de prost calitativ.

 3. In rostul dintre blocuri nu se placheaza niciodata. Ati auzit de dilatatie/contractie? Blocurile se misca individual si ar fisura in maxim 2 luni.

  • Cine a zis ceva de rosturi? Foto respectiva exemplifica „termoizolarea burlanului”.

  • Nu era vorba in poza de rosturi dar daca veni vorba sa iti explic putin treaba cu rosturile respective. Nu au nici o treaba cu dilatatia si contractia. Din cate se stie beton nu prea se dilata asa mult. Rosturi prezente la asfel de constructii sunt rosturi seismice. In proiectare structurile apropiate sunt delimitate prin asfel de rosturi prezente inclusiv la infrastructura pentru simplu fapt ca ele trebuie sa „lucreze” independent. In momemtul unor actiuni seismice cladirea 1 (din stanga) si cladirea 2 (din dreapta) au niste deplasari maxime (drifturi). In programul de calcul folosit de proiectant are aceste valori de care se foloseste pentru a calcula dimensiunea rosturilor. In general sunt de ordinul cm (10-20cm).
   In concluzie rosturile respective sunt niste rosturi seismice pentru ca in Romania se proiecteaza dupa normativul de seism P100 care specifica prezenta acestora.

 4. Florin Muresan-Grecu | 27 ianuarie 2012 at 11:13 | Răspunde

  introducerea cablurilor de energie in tevi pentru canalizare nu este o greseala. Normativul I7 mentioneaza ca atunci cand diametrul necesar al tuburilor/tevilor este prea mare se pot utiliza tevile pentru instalatii.

  • Nu principiul l-am evidentiat ci faptul ca acel tub de canalizare aerian a ajuns degradat, deci nu mai asigura integritatea cablurilor, asa cum s-a dorit initial. Mie mi se patre o greseala solutia din foto, tubul de canalizare este „copt”, spart.

   • Florin Muresan-Grecu | 27 ianuarie 2012 at 11:27 | Răspunde

    A-ha !! ,acum m-am prins, gata, am priceput ideea. Ce sa-i faci, cand ajunge omul la batranete „prinde greu si uita repede”.
    Intr-adevar, executia respectivei lucrari este mai mult decat discutabila, dar presupun ca a existat un proiect, iar daca a existat un proiect ar fi trebuit sa existe si un verificator de proiect care si-a facut treaba…asa cum se vede.
    Te salut!

 5. Stie cineva cum pot sa repar sau sa diminuez pierderile de presiune din instalatia de incalzire si care are distributie prin pardoseala si care a fost intepata accidental? (fara a demonta gresia pozata deja.distributia este cu teava ppre si este prin placa-pe placa s-a pus polistiren extrudat, apoi o retea de incalzire electrica, apoi sapa si gresie)
  Ma gandesc la ceva care pus in agentul de incalzire(apa)si care sa optureze spartura-pierderea este de cca 0,3 bari/24h.

  • Din cate stiu nu exista o astfel de solutie pentru PPR. Decoperteaza zona si inlocuieste bucata deteriorata. Partea proasta e ca ai atatea straturi pe pardoseala si se pot deteriora unele din ele.

 6. De ce o soba cu plita nu arde decat cu usa camerei deschisa?

  • La ce camera te referi? Usa de acces in acea incapere sau altceva? Pentru ardere este nevoie de oxigen (aer), adica aport de aer din exterior. Acum nu iti pot spune exact daca ai vreo problema cu tirajul (cosul) sau altceva pentru ca nu cunosc situatia de la fata locului.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*